Nissan NV300

KLAAR ELKE KLUS MET GEMAK

De Nissan NV300 is de nieuwste bedrijfswagen van Nissan vervangt de Primastar in het gamma tussen de compactere NV200 en de grotere NV400.

De Nissan NV300 is is verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen. De Van, Crew en Combi. Iedere uitvoering van de NV300 heeft andere opties, maar ze bieden allemaal flexibiliteit en veel voordelen zoals; lage verbruikskosten, veel laadruimte en geavanceerde functies.

NISSAN NV300 IN DETAIL

Het flexibele karakter van de Nissan NV300 wordt onderstreept door de keuze uit meerdere lengte- en hoogtevarianten. Vier voor de NV300 gesloten cabine (L1H1, L1H2, L2H1 en L2H2), twee voor de zespersoons personenbus (L1H1, L2H1) plus de platform cabine (L2H1). Voor extra flexibiliteit bestaan tevens diverse mogelijkheden voor de toegankelijkheid van de laadruimte (schuifdeuren, achterdeuren, achterklep, met of zonder glas, etc.). De NV300 Combi (L1H1 en L2H1) is geschikt voor personenvervoer voor maximaal negen inzittenden een bagagecapaciteit van 550 tot aan 890 liter afhankelijk van de uitvoering.

De NV300 is naar wens leverbaar met een beschermende, houten afwerking van de laadruimte. Ook leverbaar zijn ledverlichting op het dak, in de kleur van de carrosserie gespoten tussenschotten (zonder en met glas), talloze opbergoplossingen voor bijvoorbeeld het vervoer van gereedschap en veilig vastzetten van lading. En uiteraard behoort ook een trekhaak tot de mogelijkheden.

De Nissan NV300 platform cabine is de basis voor diverse opbouwmogelijkheden. Van camper tot kiepwagen en van koelwagen tot multimedia-bedrijfswagen voor radio- en televisieomroepen.

De cabine van de NV300 is zo comfortabel mogelijk en biedt een uitstekende ergonomie. Ook aan verlaging van geluid is veel aandacht gegeven, onder meer met een geluidwerende laag op de voorruit en door isolatie in de voorruitstijlen. De mogelijkheden zijn legio. Een dockingstation voor een tablet bijvoorbeeld. Of een houder voor een smartphone of notitieblok, bekerhouders en opbergmogelijkheden met een capaciteit tot maar liefst 89 liter. Voor extra comfort kan de gebruiker ook kiezen voor een premium bestuurdersstoel inclusief armsteun en een verstelbare lendensteun. In alle gevallen is de bestuurderstoel in hoogte verstelbaar. In de cabine zijn er 14 opbergvakken van 0,2 tot 54 liter inhoud. De grootste inhoud betreft een opberglade onder de bijrijdersstoel.

COMPLEET PAKKET VEILIGHEIDSSYSTEMEN

e NV300 heeft twee airbags voorin, zijairbags (plus een thorax airbag bij versies met een enkele bijrijdersstoel), gordelspanners met spankrachtbegrenzers en anti-whiplash hoofdsteunen. Rijhulp- en veiligheidssystemen omvatten onder andere:

  • ABS (Anti-lock Braking System)
  • EBD (Electronic Brakeforce Distribution)
  • ESP (Electronic Stability Program)
  • ASR (Anti-Slip Regulation traction control)
  • Hill-Start Assist

KEUZE UIT VIER ZUINIGE DCI-DIESELMOTOREN

Nissan biedt voor de NV300 keus uit vier efficiënte dieselmotoren. Het betreft de beproefde en betrouwbare 1.6 dCi uit de populaire Nissan QASHQAI en X-TRAIL, met vermogens van 70 kW (95 pk), 88 kW (120 pk), 92 kW (125 pk) en 106 kW (144 pk). De twee krachtigste diesels maken gebruik van twinturbotechniek, de twee andere hebben een enkele turbo. Een handbediende zesversnellingsbak is standaard.

Alle dCi-motoren zijn voorzien van een dieselroetfilter (Diesel Particulate Filter, DPF) en SCR-technologie (Selective Catalytic Reduction) die gebruikmaakt van een separate AdBlue-tank. Dit zorgt voor een nog lagere uitstoot van NOx. Alle dCi-motoren van de Nissan NV300 voldoen aan de momenteel strengste emissienorm Euro 6.

VERBRUIK NISSAN NV300

De twinturbomotoren zijn voorzien van Stop & Start, een ECO-stand en een schakelindicator (optioneel op de 70 kW-versie) voor een lager brandstofverbruik. De zuinigste versie van de Nissan NV300 is dan ook de 92 kW-versie, met een gemiddeld verbruik van gemiddeld 5,9 l/100 km. De CO2-uitstoot hiervan bedraagt een relatief bescheiden 155 g/km (NEDC). Voor de Combi zijn de cijfers zelfs nog gunstiger met een verbruik van slechts 5,6 l/100 km en 145 g/km CO­2-uitstoot.

Gemiddeld komt het brandstofverbruik van de NV300 1,0 l/100 km lager uit dan bij de Primastar. Samen met de ongekend lange garantie van vijf jaar/160.000 km, die voor alle Nissan bedrijfsauto’s geldt, en samen met de lange onderhoudsinterval van twee jaar/40.000 kilometer zijn gebruikskosten (TCO) extreem laag in dit segment.

Benieuwd naar de Nissan NV300 en zijn rijeigenschappen? Kom dan naar onze showrooms voor alle informatie of maak direct een afspraak voor een proefrit.

HomeNissanNissan NV300