Qashqai e-POWER – de Nieuwste Innovatie van Nissan 22 juli 2022

QASHQAI E-POWER – DE NIEUWSTE INNOVATIE VAN NISSAN

De nieuwe Qashqai is het 1e model van Nissan dat leverbaar gaat zijn met zijn E-POWER-aandrijflijn in Europa. De E-POWER biedt in stilte optimale efficiëntie en snelle reacties op het gaspedaal, of eigenlijk het stroompedaal. Met de toepassing van deze vernieuwde technologie toont Nissan opnieuw zijn vooruitstrevende karakter in het Cross-over segment. Onze klanten zullen het gevoel ervaren van elektronisch rijden terwijl er nog steeds een verbrandingsmotor in de auto aanwezig is. Wilt u meer weten over de nieuwe Nissan Qashqai? Leest u dan vooral verder!

 

Unieke, stekkerloze elektrisch rijervaring

De e-POWER-aandrijflijn omvat een krachtige batterij die van stroom wordt voorzien door een 1,5-liter driecilinder turbobenzinemotor met een vermogen van 115 kW en een variabele compressieverhouding. De andere, tweede motor van de e-POWER-aandrijflijn is een 140 kW sterke elektromotor zoals Nissan die ook in zijn andere elektrische modellen toepast. De benzinemotor wekt de elektriciteit op, die – afhankelijk van de situatie – naar de batterij, de elektromotor of beide wordt geleid.

Wat deze aandrijflijn uniek maakt, is het feit dat alleen de elektromotor de wielen aandrijft, zodat de reacties op het stroompedaal direct en lineair zijn. Hiermee is Nissans e-POWER een aantrekkelijk alternatief voor de traditionele hybridemodellen. In tegenstelling tot conventionele hybridemodellen biedt de nieuwe Nissan Qashqai e-POWER het rijplezier van soepel en comfortabel 100% elektrisch rijden zónder de batterij te moeten opladen met een laadkabel en een oplaadpunt.

Variabele compressieverhouding

De compacte driecilinder-turbobenzine motor van de e-POWER-aandrijflijn beschikt over variabele compressieverhouding en werd als eerste toegepast in modellen van Infiniti, het premiummerk van Nissan. Variabele compressieverhouding is een innovatieve voorziening in een verbrandingsmotor en zorgt voor zowel optimale prestaties als voor een minimaal verbruik, afhankelijk van de belasting van de motor. Bij de introductie in 2018 kwam deze motor meteen binnen in de top-10 van ’s werelds beste motoren volgens Ward’s, een gerenommeerd Amerikaans automotive consultancybureau.

De compressieverhouding van de 1,5-liter motor varieert van 8:1 tot 14:1. Dit is mogelijk dankzij de beweging van een actuator die de slaglengte van de zuigers aanpast op het gevraagde motorvermogen door de bestuurder.

e-Pedal Step

Net als zijn volledig elektrische broertje (De Nissan Leaf), biedt de nieuwe Qashqai e-POWER een geheel nieuwe e-pedal beleving. Bij de Qashqai zal het de e-pedal step heten. De e-pedal step is ontworpen voor het herhaaldelijk beslasten van starten en stoppen in het stadswerkverkeer. In de stad moeten bestuurders namelijk heel vaak afwisselend het stroom en het rempedaal intrappen. E-pedal step biedt de mogelijkheid om met een pedaal zowel te versnellen als af te remmen met het stroompedaal.

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

 

 

 

HomeNissanNieuwsQashqai e-POWER – de Nieuwste Innovatie van Nissan