De Nieuwe Nissan Qashqai Komt Eraan! 26 februari 2021

MAAK KENNIS MET DE DERDE GENERATIE VAN DE

NISSAN QASHQAI

 

Daar is die dan.. na jarenlang speculeren, komt dan eindelijk een nieuwe generatie van de Nissan Qashqai! Imposanter, energieker, en met een kleine knipoog naar de veelbelovende toekomst van Nissan!

Vernieuwde Style

De Qashqai was natuurlijk al opzich een welverkochte auto! Het is daarom dan ook geen geheim dat er een 3de generatie van deze bekende SUV moest komen. Wat voor richtlijn qua style de nieuwe Qashqai zou hebben, kregen we natuurlijk al als een soort teaser bij de onthulling van de vernieuwde Juke vorig jaar. De ”vernieuwde style” straalt kracht uit, efficiëntie, is innoverend, waar verder niet ingeleverd word op comfort & veiligheid.

Innoverende Technieken

Misschien wel het grootste vraagteken dat heeft gespeeld bij menig Nissan Qashqai liefhebbers. Want wat krijgt de nieuwe Nissan Qashqai allemaal voor technische specificaties? Zal het onze verwachtingen waarmaken? Lees dan vooral verder:

  • Mild Hybrid

Misschien wel HET snufje waar we allen lichtelijk intens op hoopte! JA, je leest het goed. De nieuwe Qashqai word de 1e langverwachte hybride van Nissan. De Qashqai zal een milde hybride techniek hebben, waarbij de technologie werkzaam zal zijn tijdens fases van afremmen en acceleratie. Bij het afremmen zal de energie die voorheen werd verspild, nu opgeslagen worden in een zeer efficiënte lithium-ionaccu. Bij het stoppen of ookwel stilstaan van de auto, kan de benzinemotor de duur van de stilstand verlengen door energie in te leveren aan de elektrische systemen van het voertuig. Tijdens de accelaratie van het voertuig word de opgeslagen energie gebruikt ter ondersteuning van de motor en om de last te verminderen voor minder brandstofverbruik.

  • Verbeterde Transmissies

De Qashqai zal leverbaar zijn in 2 verschillende transmissies. De keuzes bestaan uit een handgeschakelde zes-versnellingsbak en een nieuwe X-Tronic automatische versnellingsbak. Beide transmissies zijn verbeterd voor zuiniger rijden en zorgen voor een grotere rijplezier.

  • Geupdate PROPLOT

Natuurlijk kon dit succes verhaal niet ontbreken bij de vernieuwde Qashqai. Dat de PROPILOT een succes was, heeft natuurlijk al gebleken bij de nieuwe Nissan Leaf. Maar wat nou als je een ”geupdate” versie van de PROPLOT installeert op de nieuwe Qashqai? Dan krijg je een verder ontwikkelde versie die zorgt voor nog meer vertrouwen en comfort op de weg.

  • E-POWER (zal beschikbaar zijn in 2022)

Na het grote succes van de e-power in Japan, is de revolutionaire e-power nu ook beschikbaar in Europa, die met de Qashqai de meest dynamische rijbeleving biedt! E-power maakt gebruik van een elektronische motor die wordt aangedreven door elektriciteit dankzij een batterij. Deze batterij wordt opnieuw opgeladen door de verbrandingsmotor.

E-power biedt the best of both worlds:

  • Vloeiende en responsieve acceleratie van EV-voertuigen
  • Actieradius van een voertuig met verbrandingsmotor

Interieur

Ook het interieur zal een hele metamorfose ondergaan vergeleken met zijn voorgangers. Het geïntegreerde middenconsole infotainmentscherm maakt plaats voor een 9-inch infotainment scherm dat uit het dashboard steekt. Ook zal de Qashqai over verschillende opties beschikken waaronder de keuze uit diverse verschillende luxueuze sfeerverlichtingen, elektronisch bedienbare achterklep, Bose audiosystem, inductielader voor smartphones en om het fenomenaal af te sluiten: massagestoelen. Deze opties zullen echter niet aanwezig zijn bij de basis uitvoering van een nieuwe Nissan Qashqai.

Première Edition

Speciaal voor de mensen die niet kunnen wachten, biedt Nissan de mogelijkheid voor een aanschaf van een van de Première Editions. De Première Editions zal vooralsnog het enige model zijn dat te bestellen zal zijn voor de zomer. De Qashqai zal rond Juli 2021 worden verwacht!

HomeNissanNieuwsDe Nieuwe Nissan Qashqai Komt Eraan!