De Nieuwe Nissan Leaf 11 december 2019

 

Ervaar een nieuwe beleving van rijden dankzij de nieuwe Nissan Leaf! U profiteert nu nog van 4% bijtelling en is uit voorraad leverbaar!

De Nissan Leaf! De #1 best verkochte elektronische auto van het jaar 2018. Nu nog breder uitgerust ten opzichte van zijn voorganger! Met vernieuwde batterij (62 kWh) en meer vermogen (217pk) is deze auto een complete! Benieuwd naar wat de Leaf u te bieden heeft?

Exterieur

De oude Leaf kennen we van zijn ronde vormen, tegenwoordig heeft Nissan dit omgetoverd naar een sportief uiterlijk met strakke lijnen. Ook het opvallende Zero Emission embleem kon bij deze uitvoering niet ontbreken. De indrukwekkende lichten aan de voor en achterzijde zijn agressiever uitgevoerd en misstaat de auto dan ook zeker niet!

Opladen

Het is geen geheim dat er overal in Nederland (maar ook Europa) velen oplaadpunten zijn! Nogsteeds komen er iedere dag meerdere laadpalen bij, die ook uw Leaf van stroom kan gaan voorzien. Bent u thuis? Op het werk? Of zelfs onderweg? Geen probleem er is altijd een laadpaal in Nederland in de straal van 80km! Daarentegen geeft uw navigatiesysteem ook de dichtstbijzijnde laadpunt aan! Een veelgestelde vraag bij het aanschaffen van de Leaf is ‘in hoeveel uur is een Nissan Leaf volgeladen’? Dit verschilt heel erg qua oplaadpunt, wij zetten ze voor u op een rijtje:

  • Normaal stopcontact: 21 uur +/- (Bij 0%)
  • Wallbox 7 kW: 7,5 uur +/-
  • Snellader 50 kW: van 20 naar 80% in ongeveer 60 min +/-

Interieur

Hier merkt u al gauw dat Nissan niet alleen het sportieve bij het uiterlijk wou laten. De sportieve uitstraling is dan ook doorgevoerd in het interieur en oogt dan ook overzichtelijk en strak. Achter het sportief afgevlakte stuur bevind zich een groot digitaal scherm met daarnaast een analoge snelheidsmeter. Ook beschikt de Leaf over een info- navigatiesysteem incl. touchscreen, die makkelijk te verbinden is met Apple CarPlay & Android Auto. Ook zitten de stoelen comfortabel en ogen zeer netjes. Een mooi detail hiervan is het blauwe stiksel in het leer, die in het hele interieur terug te vinden is!

De rijervaring

Wie deze auto, of elektronische auto’s over het algemeen niet kent, ervaart direct een ‘spannende’ ervaring. U hoort de auto namelijk zelf niet starten bij het indrukken van het start/stop systeem, u ziet alleen het dashboard tot leven komen! Zet de transmissie vervolgens in zijn D (drive) en de auto is klaar om te rijden.

Bij het wegrijden hoeft u alleen uw rempedaal los te laten en de auto rijdt automatisch weg! Bij het wegrijden beschikt u al gelijk over 150pk, dit kan leiden tot het snel optrekken van de Leaf. Zo heeft de Leaf het vermogen om binnen +/-8sec naar 100km p/uur te gaan!

Rijcomfort

Tijdens het rijden ervaart u een zeer prettige manier van rijcomfort, die alleen de Leaf u kan bieden. Bij het maken van bochtenwerk merkt u al snel dat de Nissan Leaf stevig op de weg ligt en er dus van overhellen geen sprake is!

Het is geen geheim dat Nissan zeer trots is op de introductie van zijn E-pedal bij de Leaf’s. Dankzij dit systeem kan de auto versnellen en zowel afremmen met hetzelfde pedaal. Bij het loslaten van de pedaal remt de auto zichzelf af tot stilstand. U merkt dat tijdens het afremmen de Leaf direct de energie doorbrengt naar de accu, waarbij de accu zich dus ook zelf oplaadt!

Een ander ideaal hulpsysteem is de Pro-Pilot. Een systeem die samen met de Adaptive Cruisecontrole ervoor zorgt dat u niet te dicht op uw voorganger rijdt. Mocht de voorganger hierbij afremmen dan remt het systeem ook automatisch voor uw af! Daarnaast kan de Leaf door dit systeem de auto ook gedeeltelijk autonoom rijden, dit komt mede door de belijning op het wegdek die de Leaf herkent. U dient hierbij wel de handen aan het stuur te houden!

Heeft u interesse in een Leaf, maar heeft u toch meer uitleg over deze auto nodig? Onze verkopers helpen u graag! We kunnen eventueel ook een proefrit voor u inplannen! Neem contact met ons op via: 020 633 2111!

Tot ziens bij AutoBrockhoff!

HomeNissanNieuwsDe Nieuwe Nissan Leaf